11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi AV-tak Pioneer naar Onkyo

AV-tak Pioneer naar Onkyo

0
AV-tak Pioneer naar Onkyo

Het Japanse merk Pioneer doet bijna al zijn audiovisuele apparatuur van de hand. In de praktijk komt het erop neer dat Onkyo de tak met blu-ray- en dvd-spelers, receivers, draadloze speakers en digitale fotolijstjes volledig overneemt.

OnkyoVolgers persbureau Reuters krijgt Pioneer in ruil voor de overname een belang van 14,95 procent in Onkyo. Overigens is Pioneer nog niet klaar met verkopen, want het bedrijf wil ook zijn draaitafels kwijt. Enkele maanden geleden werd al bekend dat Onkyo en Pioneer zaken gingen doen, maar afgelopen weekend is de deal officieel beklonken. Overigens blijft Pioneer gewoon bestaan, want in de toekomst wil het bedrijf zich voornamelijk richten op de productie van autoradio’s en navigatiesystemen. De verwachting is dat begin 2015 de overdracht volledig plaatsvindt.