Sony toont SS-AC3 en SS-AC5 speakers

0
IFA 2014 Sony SS-AC3

Sony heeft zijn reference-lijn (de ES-serie) uitgebreid met twee nieuwe speakers. De SS-AC3 is een nieuwe vloerstaander en de SS-AC5 is een nieuwe bookshelf. Beide gebruiken units van Scanspeak.

We hebben vandaag bij Sony een High-Res demo kunnen / mogen bijwonen waarbij natuurlijk de bekende ES-versterker en -bron gebruikt werden. De HAP-Z1ES en TA-A1ES kennen we al (review moet nog komen), maar de vloerstaanders zijn gloednieuw.

SS-AC3 en SS-AC5

We hebben kunnen luisteren naar de SS-AC3 vloerstaanders. Deze speaker bestaat uit units van Scanspeak. De onderste twee zijn woofers van aluminium. Zijn zijn geanodiseerd om een laagje aan te brengen waardoor de dispersie beter is. De middelste unit is voor middentonen en daarboven zijn drie tweeters. Eén gewone (we gokken zo’n 25mm) en daarboven en onder een soort supertweeter.

Specificaties hebben we nog niet. De prijs moet ongeveer 1200 euro per stuk gaan worden voor de SS-AC3. De prijs van de AC5 hebben we niet.