11.1 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi Technics staat op uit de dood

Technics staat op uit de dood

5
Technics staat op uit de dood

Technics is back! En hoe! Tijdens de persconferentie bij Panasonic worden we verrast door een opvallende lichtshow rondom het Technics-logo. Het blijkt de aankondiging van de wederopstanding. 

De presentatie is gedaan door Michiko Ogawa. Een Jazzpianiste en CEO van het nieuwe Technics. Ogawa laat zien waar Technics in 1965 mee is begonnen en waar het uiteindelijk in 2008 is gestopt. Maar dat is natuurlijk veel minder interessant dan waar het naar toe wil.

Technics: Rediscover music

Het is een prima verhaal wat Ogawa houdt rondom de emotie van muziek. Maar we vragen ons een beetje af of het genoeg is om het merk Technics in de markt te zetten. Daarvoor is toch heel veel strategie en marketing nodig. Er moet echt weer bewustzijn ontstaan rondom het merk. En dat is er naar ons gevoel nog niet.

Traditie

De series die we hebben kunnen zien (niet horen), zijn de Referenc Class R1-serie en de Premium Class C700-serie. Beide bestaan uit een set speakers, versterker en een bron. Bij de R1-serie is dat een netwerkspeler. En in geval van de Premium Class: een cd-speler en een netwerkspeler.

We weten nog heel weinig. Maar zodra we wel meer kunnen vertellen, denk aan prijzen, laten we meer weten!

 

5 REACTIES

  1. Ben zeer benieuwd. Eigenlijk hoop ik dat er weer audio gemaakt gaat worden zoals vroeger het geval was met een zeker gewicht. Er zijn vele liefhebbers die nog steeds voor deze oude kwaliteit gaan.
    Van Technics heb ik nog steeds de SL-D2 draaitafel nieuw gekocht in 1979 en deze werkt nog perfect.