13.6 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi Doorstart HOBO hifi op losse schroeven

Doorstart HOBO hifi op losse schroeven

0
Doorstart HOBO hifi op losse schroeven
HOBO hifi Purmerend (2)

Vorige week brachten we het trieste nieuws omtrent het faillissement van HOBO hifi. De curator onderzoekt naar doorstartmogelijkheden, maar helaas is er tot nu toe weinig belangstelling.

HOBO hifi PurmerendCurator Piet Gunning meldt aan het ANP dat HOBO hifi nauwelijks belangstellenden trekt voor een doorstart. Wel is er voor enkele individuele winkels van de hifiketen belangstelling. Welke vestigingen dat zijn is niet bekend. Afgelopen donderdag (16 oktober) werd door de bank het krediet opgezegd, waarna ‘s middags de volledige inboedel uit vijftien filialen werd opgehaald met verhuiswagens. De in beslag genomen inboedel vertegenwoordigd een waarde van twee miljoen euro. De curator legt uit dat HOBO hifi al een tijdje rode cijfers noteerde, omdat consumenten uitgaven voor luxegoederen uitstellen. Sinds afgelopen donderdag zijn vijftig mensen door het faillissement hun baan kwijt. Ondertussen is de website van HOBO hifi nog altijd sctief.