19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi HOBO Hifi failliet

HOBO Hifi failliet

39
HOBO Hifi failliet
HOBO hifi Purmerend (2)

De filialen van de Nederlandse hifiketen HOBO zijn gisteren leeggehaald. Circa vijftig man staan direct op straat.

logo-HOBO-Hifi-the-hi-finest-store-in-hollandGisteren hebben alle medewerkers op het hoofdkantoor in Geldermalsen het slechte nieuws gehoord. Verhuizers zijn gisteren aan de slag gegaan om alle filialen leeg te halen. Alle apparatuur is weggehaald. De overige inboedel is nog wel aanwezig. Bestellingen via www.hobo.nl worden niet meer verwerkt.

Doorstart?

Volgens een medewerker van Hobo is het slechter gegaan met de keten nadat ze geen Beats by Dre meer konden verkopen. Een andere bron meldt weer dat dit er niets mee te maken heeft, omdat de hoofdtelefoons maar een marginaal aandeel was van de omzet van de keten. Onder aan de streep blijft het gewoon jammer dat het zo slecht gaat met de keten dat ze de deuren hebben moeten sluiten.

Over een doorstart kunnen we nog niets zeggen. Of er een doorstart komt, is geheel aan het management van de Nederlandse Hifi-keten.  Zodra we meer weten, kunt u het lezen op Alpha Audio.

39 REACTIES

 1. Vorige week naar Geldermalsen gereden want had een klein euvel aan m’n versterker. Zag op nr 33 (showroom) licht branden en belde aan. Duurde even maar deur ging open en werd te woord gestaan door een uiterst vriendelijke heer. Blijkbaar worden reparaties al een tijdje uitbesteed aan AS in Elst maar hij kon de contactgegevens wel even voor me opzoeken. Mocht even meelopen naar binnen. Het was duidelijk dat de ruimten opnieuw werden ingedeeld en gevuld (showroom annex webshop/afhaalpunt?). De enige bezetting waren de beide boekhouders die als enigen nog NIET waren vrijgesteld van werkzaamheden door de curator en dus gewoon fulltime aanwezig moeten zijn, terwijl ontslag zeker is. Dat moet toch een heel naar gevoel zijn… Heren, nogmaals sterkte! (versterker functioneert weer perfect overigens)

 2. Ik heb mijn marantz mcr 610 voor een garantiereparatie naar het filiaal in Alkmaar gebracht. Weet niet waar die nu is maar waarschijnlijk nog niet bij het filiaal in alkmaar, omdat ik heb begrepen dat ze daar allen op woensdag retour bezorgd worden en ik niets heb gehoord.

  • Even maar wat fabeltjes wegpoetsen.

   Alhoewel Hobo en Penhold op concern niveau onder een holding vielen opereerde zij beide geheel zelfstandig in de markt.

   Penhold zal zeker haar groothandels activiteiten continueren en daar waar mogelijk uitbreiden.

   Hobo Hifi als Retail organisatie zal volgende week meer informatie naar buiten komen..

   Ter aanvulling:
   Hoofdtelefoons van merk Beats werden bij Hobo net zoals die van het merk Sennheiser en B&W van een externe distributeur betrokken. Veranderingen in het distributie netwerk van Beats hebben hier dan ook niets mee te maken.

   Ik wens het gehele team van Hobo sterkte en weet uit ervaring uit wat voor een betrokken club deze organisatie bestond.

 3. Met mede dank aan ‘het beste kabinet sinds WOII’, die ervoor zorgdragen dat de (werkende) burger alleen nog opdraait voor ‘bezuinigingen’ (lees: lastenverzwaringen) en het geld wat dan nog over is toch maar even in de knip houdt.
  Sterkte aan alle medewerkers van HOBO, ik hoop dat jullie evt. een doorstart kunnen maken.