Software-update voor Weiss MAN301 netwerkspeler

0

Het Zwitserse Weiss heeft voor zijn MAN301 netwerkspeler een nieuwe software-upgrade uitgerold. In versie 1.2.0 zijn diverse nieuwigheden geïmplementeerd.

Weiss MAN301In de reguliere afspeelmodus is een zogeheten pre-amp modus geïntegreerd. Hierdoor lukt het om snel te schakelen tussen beide instellingen. Verder lukt het met versie 1.2.0 om audio te streamen vanaf mobiele apparaten, zoals een iPad. Op die manier lukt het bijvoorbeeld om muziek vanuit de Spotify-bibliotheek af te spelen. U kunt daarnaast de MAN301 inzetten als mediaserver. Muziek speelt u dan op andere clients in het netwerk af, zoals een smartphone of pc. De MAN301 kan nu ook overweg met een sampling klok generator om het apparaat te synchroniseren. Tot slot kunt u op deze netwerkspeler een vaste frequentie instellen voor het afspelen van audiobestanden. Deze functie is vooral handig wanneer er een externe DAC met een gelimiteerd frequentiebereik is aangesloten.