20.6 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Introductie nieuwe Alpha Schrijver: Harro Tillema

Introductie nieuwe Alpha Schrijver: Harro Tillema

2
Introductie nieuwe Alpha Schrijver: Harro Tillema

Alpha Audio is weer een schrijver rijker: Harro Tillema. Harro gaat met name de muziekreviews verzorgen en zal daarbij proberen de krenten uit de pap te halen voor onze trouwe lezers. Natuurlijk schuwt Harro ook geen mooie streamer, versterker of speaker. Maar wie kan beter vertellen wie hij is en wat hij gaat doen, dan Harro Tillema zelf? 

Al tijdens mijn tienerjaren was ik een groot liefhebber van muziek en op dit gebied heb ik door de jaren heen een brede smaak ontwikkeld. Ik ben altijd op zoek naar iets nieuws, iets unieks; iets echt goeds. Mijn tocht wil ik graag samen met u maken en mijn ervaringen delen in de hoop dat ik u hiermee kan inspireren!

20 jaar terug

Usher_Mini_Dancer_TwoBegin jaren ?90 kwam ik vanuit een technische hoek in contact met topklasse high-end met soms astronomische prijskaartjes. Al snel was ik bewust van het feit dat prijs, kwaliteit en betrouwbaarheid geen relatie met elkaar hadden. Hierom heb ik betrouwbaarheid voor mijzelf altijd voorop gesteld en wil ik graag weten welke componenten er zich onder de metalen kap schuilhouden.

Eind jaren ?90 ben ik een paar jaar actief geweest binnen de uitgeefwereld en hier heb ik mijn liefde voor schrijven ontwikkeld. In 2001 heb ik voor een fabrikant van Nederlandse oorsprong de public relations verzorgd en heb zodoende ook de andere kant mogen ervaren. Zo weet ik uit eigen ervaring hoe de impact van de journalistiek kan zijn en wat het resultaat kan zijn van het vergelijken van appels met peren.

Lekker schrijven

Dit alles maakt dat ik nu doe wat ik graag doe; ik schrijf op periodieke basis voor Alpha-Audio. Niet alleen om u als bezoeker vanuit een onafhankelijke positie te adviseren, maar tevens om zelf bij te blijven op het gebied waar mijn passie ligt. Goede muziek.

Mijn huidige set is niet extravagant, maar is ontstaan door het zorgvuldig selecteren van betaalbare kwaliteitscomponenten en vooral door goed te luisteren naar de ?muziek?. Het zal u als lezer waarschijnlijk vreemd in de oren klinken als ik u verklap dat ik tijdens mijn zoektocht juist een component behield als ik deze niet kon horen. Ook ben ik niet gevoelig voor ellenlange lijsten met uitzonderlijke specificaties, met olie gevulde, linksom getwiste quadro kabeltjes en connectoren voorzien van een dubbele cryo behandeling bij maanlicht. Maar ik laat me graag overtuigen. Door mijn eigen oren en niet door een fabrikant.

De set:

 • BrystonBP20Voor-/eindversterker: Bryston BP-20 / Bryston 4B-NRB
 • Interlinks voor/eind: Van den Hul D-102 MK3 XLR
 • Luidsprekers: Usher MD2 Berylium
 • Luidsprekerkabel: MIT Terminator 2 Bi-Wire
 • Bronnen: Pioneer N-50 / Marantz CD-6000 OSE
 • Interlinks: MIT MI-330 RCA / Van den Hul D-102 MK3 RCA

Het resultaat is dat ik tegenwoordig luister naar muziek van een dermate hoge kwaliteit die ik zelden eerder heb ervaren. Alle instrumenten hebben de juiste plek en alles klinkt zoals ik vind dat het zou moeten klinken. Luistermoeheid? Nee, die term is al even uit mijn luisterruimte verbannen. Is er ruimte voor verbetering? Wie weet. Dit kunt u de komende tijd lezen in mijn reviews op Alpha-Audio!

2 REACTIES

  • ‘@Marcel: Mijn album top tien. Lastige. Heb ik niet echt. Muziek is afhankelijk van mijn gemoedsstemming. Je kunt me beter vragen wat mijn klassieke auto top 10 is. Kan ik dan een top 10 geven van best klinkende albums? Nee, een goed klinkend album is niet per definitie een favoriet album. Maar u vraagt, wij draaien. Hierbij een opsomming van albums die ik op grijpafstand in mijn cd-kast heb staan.

   1. Roger Waters ? Amused to Death (1992)
   2. The Golden Earring ? Moontan (1973)
   3. Natalie Merchant – Ophelia (1998)
   4. Pink Floyd ? The Division Bell (1994)
   5. Jan Akkerman ? 10000 Clowns on a Rainy Day (2004)
   6. Jars of Clay ? Much Afraid (1997)
   7. Dave Matthews Band ? Busted Stuff (2002)
   8. Joe Satriani ? Surfing With The Alien (1987)
   9. Dream Theater ? Octavarium (2004)
   10. Delain – We Are The Others (2008)

   Nu heeft net na het samenstellen Delain de strijd gewonnen van The Last Waltz van The Band uit 1978. En als ik op ?sent? druk twijfel ik waarschijnlijk of The Pros and Cons of Hitch Hiking van Waters uit 1984 niet liever het album van Waters uit 1992 zou moeten vervangen. Maar, Voila. Hier zijn mijn 10 favoriete albums. Zijn dit albums die ik voor de Kerst nog eens opzet? Waarschijnlijk niet. Ik gebruik mijn spaarzame tijd liever voor recente releases op zoek naar een nieuw album in voor mijn of jouw toekomstige album top tien

   Groet! Harro Tillema.