14.6 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Hi-Fi Bang & Olufsen ziet omzet teruglopen

Bang & Olufsen ziet omzet teruglopen

0
Bang & Olufsen ziet omzet teruglopen

Maker van lifestyle audio-apparatuur Bang & Olufsen werd het afgelopen kwartaal geconfronteerd met een behoorlijke omzetdaling van 8%.

Resultaten bijgesteld

Daar waar de Deense producent eerder aangaf rekening te houden met betere resultaten, zegt deze nu last te hebben van productievertragingen en distributieproblemen. Daardoor ligt een negatief operationeel resultaat voor het lopende gebroken boekjaar in de lijn der verwachting. Het in eerste instantie terugdringen van de kosten heeft dan ook de hoogste prioriteit.

Samenwerking of inkrimping

Voldoende reden voor Ole Andersen – voorzitter van de raad van bestuur B&O – om alvast de volgende opties kenbaar te maken; namelijk het aangaan van een samenwerking, dan wel het bedrijf via herstructurering te laten krimpen in omvang.