11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Sonos op termijn naar de beurs?

Sonos op termijn naar de beurs?

2
Sonos op termijn naar de beurs?

Het streamingmerk Sonos is geen onbekende op dit platform. Met een heus marketingoffensief – zie de recente TV-commercials en online advertenties – doet men er momenteel alles aan om de naamsbekendheid nog verder te vergroten. De voornaamste reden hiervoor is de sterk opkomende concurrentie, die op basis van prijs proberen marktaandeel af te snoepen.

Sterk stijgende omzet

Desondanks weet Sonos de ambities tot nu waar te maken en rekent men voor dit jaar op een omzetverdubbeling van $535 miljoen naar ruim $1 miljard. Voor verdere investeringen in groei en versteviging van de marktpositie is er $130 miljoen aan vers kaptiaal opgehaald. Goed nieuws voor partijen als KKR, Redpoint en Elevation (U2), die al in een vroeg stadium de potentie zagen van streaming en instapten.

Het is daarom niet uitgesloten dat Sonos op termijn een beursgang bekend zal maken.

2 REACTIES