15 miljoen betalende leden voor Spotify

0
Spotify

De Zweedse streamingdienst Spotify presteert prima. Inmiddels heeft het bedrijf vijftien miljoen betalende abonnees aan zich weten te binden. Daarnaast komt er ook het nodige geld binnen via reclame-inkomsten.

spotify-logoHet Spotify-team geeft op zijn website aan dat 2014 een geweldig jaar is geweest voor het bedrijf. Naast de vijftien miljoen betalende leden, zijn er ook 45 miljoen mensen met een gratis account bij de streamingdienst actief. Hiermee komt het totaal op zestig miljoen actieve gebruikers. Naar onze bescheiden mening is dat een prima prestatie in die negen jaar dat Spotify bestaat. Overigens wordt het platform voornamelijk gebruikt op mobiele apparaten. Meer dan de helft van alle streams komen in eerste instantie op een smartphone of tablet terecht. Het desktopprogramma weet 45 procent van de gebruikers te trekken, terwijl de webversie door slechts drie procent van de leden wordt gebruikt.