11.1 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Muziek Album Review Distance Light & Sky – Casting Nets

Review Distance Light & Sky – Casting Nets

3
Review Distance Light & Sky – Casting Nets

Het is een internationale mengelmoes, Distance, Light & Sky. Wie even op internet wat onderzoek doet, komt uit bij een Amerikaan in Slovenie, een Nederlander en een Belg. Komt er wat uit deze alliantie?

Achter het project schuilen geen onbekende namen binnen de Indie-pop. Onder meer Chantal Acda speelt mee in het project. Die heeft onder meer een soloplaat opgenomen. Ook Chris Eckman en Eric Thielemans doen mee aan Casting Nets.

Analoog

Een grappig detail is dat het album geheel analoog is opgenomen in een Praagse studio. Met Phil Brown achter de knoppen van de mengtafel. Het valt ons op hoe ongelooflijk goed de opname is. Gewoon op cd en via Tidal (we hebben het album aangeschaft na deze talloze keren te hebben gestreamd).

Eén geheel

Het album opent met Son. Een prachtig nummer dat net als de rest van het album leunt op de akoestische gitaar, subtiele percussie en dubbele vocalen (Eckman en Acda). Met name de tweede stem van Chantal Acda raakt bij ons de juiste snaar. Wat een mooi samenspel zeg! Maar het moet gezegd: ook Chris Eckman heeft een bijzonder prettige stem om naar te luisteren.

Het knappe is dat alle drie de artiesten een ander genre bedienen. Toch klinkt het album zeer compleet en kloppend. Blijkbaar is de samenwerking goed tussen het drietal.

Gevoelig, vloeiend, warm

Het album heeft een melancholische toon. Daar moet u dus van houden. Maar als u zich kunt vinden in dit genre en gevoel, zult u na de eerste seconden al meegevoerd worden door een heerlijke tocht vol akoestische warmte, prachtige vocalen en opvallende vloeiende overgangen tussen de nummers. Keer op keer denken we: hé al afgelopen? Nog een keer!

Twee keer…

Er zijn twee nummers op het album die een tikkie minder zijn… Niet slecht maar minder. 50’s Song vinden we een minder geslaagd einde. En Riding Shotgun past naar ons idee niet helemaal binnen de samenstelling. Maar de rest… magisch goed.

3 REACTIES

  1. Inderdaad een bloedmooi album met een NL tintje. Chantal Acda is Nederlandse, in Engeland opgevoed en momenteel woonachtig in België. Chris Eckman is bekend van THE WLkabouts. Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar het soloalbum van Chantal Acda – Let me Be your guide uit 2013. Net zo subliem.