11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Één miljoen Nederlandse abonnementen voor Netflix

Één miljoen Nederlandse abonnementen voor Netflix

0

Netflix is ruim anderhalf jaar geleden in Nederland geland en gedurende deze periode heeft de streamingdienst bijna één miljoen Nederlandse abonnementen verkocht. Dat blijkt uit een onderzoek van IHS.

Hoofdkantoor NetflixZo’n 5,6 procent van de Nederlandse bevolking is inmiddels aangesloten bij Netflix, wat neerkomt op bijna één miljoen abonnementen. Hierbij gaat het niet om het werkelijke aantal kijkers, aangezien het mogelijk is om Netflix-abonnementen tussen meerdere personen te delen. Verder zijn de proefabonnementen niet meegenomen in het onderzoek. Het land dat procentueel gezien de meeste abonnees aflevert aan de Amerikaanse dienst is Noorwegen (17,9 procent). In eigen land heeft Netflix een marktaandeel van 11,7 procent, dat zijn zo’n 37,7 miljoen betalende leden.