17 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi Netflix rekent op 4k-versies PlayStation 4 en Xbox One

Netflix rekent op 4k-versies PlayStation 4 en Xbox One

0
Netflix rekent op 4k-versies PlayStation 4 en Xbox One
Hoofdkantoor Netflix

Hoewel Ultra HD (4k) al een tijdje bestond, hebben Sony en Microsoft toentertijd besloten om deze technologie niet te integreren in hun nieuwste spelconsoles. Netflix verwacht dat daar dit jaar verandering in komt. De streamingdienst vermoedt dat er op korte termijn 4k-versies van de Xbox One en PlayStation 4 in de winkelschappen liggen.

PS4Volgens Netflix heeft Sony onlangs min of meer beloofd dat tijdens de eerstvolgende hardwarerevisie van de PS4 er een videochip met 4k-ondersteuning wordt ingebouwd. Microsoft en Sony vernieuwen periodiek de hardware van hun gameconsoles, dus dat zou de perfecte gelegenheid zijn om ondersteuning toe te voegen. Helaas vissen bestaande bezitters van de gameconsoles dan wel achter het net. Aan Netflix is er alles aan gelegen om hardwarefabrikanten te paaien voor ultra hd, aangezien de streamingdienst van plan is om meer series in deze resolutie aan te bieden. Sony en Microsoft hebben overigens nog niet bevestigd of de upgrade daadwerkelijk wordt uitgevoerd.