12 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Spotify niet naar Rusland

Spotify niet naar Rusland

0
Spotify niet naar Rusland

Spotify was lange tijd voornemens om zijn muziekdienst uit te rollen in Rusland, maar daar ziet het bedrijf nu vanaf. De politieke ontwikkelingen, zwakke roebel en strenge regelgeving zijn de redenen voor de omwenteling.

spotify-logoOnder leiding van voormalig Google-medewerker Alexander Kubaneishvili was Spotify van plan om een Russische versie van de streamingdienst in de markt te zetten. Oorspronkelijk zou dat in het najaar van 2014 gebeuren. Er werden gesprekken gevoerd met Russische telecomproviders en Spotify had zelfs al een pand in Moskou geopend. Vanwege Spotify’s beslissing om Rusland te laten voor wat het is, wordt het kantoor gesloten. Overigens is de online muziekdienst niet het enige internetbedrijf dat zich uit het dit land terugtrekt, want eerder sloten Google, Microsoft en Adobe hun deuren.