11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi McIntosh brengt MCT450 cd/sacd-transporter uit

McIntosh brengt MCT450 cd/sacd-transporter uit

8

Het Amerikaanse high-end merk McIntosh heeft een nieuwe cd/sacd-transporter ontwikkeld, namelijk de MCT450. Het apparaat ondersteunt diverse audioschijven.

McIntosh MCT450Gebruikers kunnen de MCT450 combineren met ieder McIntosh-product dat digitale ingangen aan boord heeft, zoals geïntegreerde versterkers en voorversterkers. Audiotoevoer is mogelijk via coaxiale, optische en DIN-uitgangen. Laatstgenoemde uitgang is speciaal bedoeld om een optimale geluidskwaliteit voor super audio cd’s te garanderen. Overigens is het dan wel noodzakelijk dat er op het McIntosh-apparaat een DIN-ingang aanwezig is, zoals de D150 digitale voorversterker. Via de optische uitgang is er een maximale resolutie mogelijk van 24bit/192KHz.

Schijfondersteuning

De MCT450 kan naast reguliere audio-cd’s en super audio cd’s ook overweg met gekopieerde schijfjes (cd-r en cd-rw). Dankzij een dubbele lezer zou deze cd-speler in staat zijn om schijfjes optimaal te lezen en beschadigingen beter te negeren. McIntosh heeft gekozen voor een aluminium lade. Verder bestaat de behuizing uit roestvrijstaal met een zwart-glanzend voorpaneel. Het gewicht bedraag 11,8 kilogram. De MCT450 laat zich via eventueel via overige McIntosh-apparatuur bedienen, zoals geïntegreerde versterkers en voorversterkers.

De adviesprijs voor dit apparaat bedraagt 5.799 euro.

8 REACTIES

 1. Excuses heren, ik ben te snel door de specificaties gelopen, waardoor er wat foutjes in het nieuwsbericht zijn geslopen. Inmiddels is de tekst volledig aangepast.

  Wij hebben dit bericht maandagochtend gepubliceerd en Hifi.nl kwam pas uren later met het nieuws. Hierbij heeft deze website ons bericht bijna letterlijk overgenomen (inclusief alle fouten).

 2. PS: Han, sorry. Ik zie nu dat je de zin: “De MCT450 is in staat om audio met een resolutie tot 24bit/192KHz te verwerken via een optische ingang. Via de coaxiale ingang is er een resolutie haalbaar van 24bit/96KHz”, slechts kopieerde vanaf het bovenstaande artikel.

 3. ‘@Han (en ook de schrijver van bovenstaand artikel):

  Nemen jullie wel de moeite om de engelse beschrijving van de website van McIntosh zelf te lezen. Ik citeer:

  “The MCT450 can be paired with any McIntosh product that contains digital inputs”. De MCT450 is een transport. Heeft geen inputs. De inputs waar in bovenstaande zin melding van wordt gemaakt heeft betrekking op andere McIntosh apparatuur. Als je de link in bovenstaand artikel volgt en dan naar specifications gaat zie je o.a. deze zin staan:

  “Digital Coaxial Input N/A” en “Digital Optical Input N/A”. N/A: Not Available!

 4. Slordig dat de tekst niet gecontrolleerd wordt. Vrijwel exact dezelfde tekst staat op hifi.nl. Hier klopt dus niets van: De MCT450 is in staat om audio met een resolutie tot 24bit/192KHz te verwerken via een optische ingang. Via de coaxiale ingang is er een resolutie haalbaar van 24bit/96KHz.”