11.6 C
Haarlem
donderdag, juni 8, 2023
Home Hi-Fi NAD kondigt CI-980 en CI-940 eindversterkers aan

NAD kondigt CI-980 en CI-940 eindversterkers aan

0

Het Britse NAD brengt twee kersverse multikanaals-eindversterkers op de markt, namelijk de CI-980 en CI-940. Beide apparaten zijn vanaf april beschikbaar voor respectievelijk 1.399 en 899 euro.

NAD CI-980De CI-980 en CI-940 zijn CI-versterkers. Dit zijn versterkers die zeer betrouwbaar zijn en niet snel oververhit raken. Ten opzichte van hifi-versterkers gaat dat wel enigszins ten koste van de audiokwaliteit. Beide apparaten zijn in staat om warmte via de voorzijde af te voeren. Verder is er een speciaal ontworpen beveiligingscircuit aanwezig. Via zogeheten Phoenix-connectoren is het mogelijk om rechtstreeks blanke speakerdraad met een maximale doorsnede van 2,5 mm² aan te sluiten.

CI-980

De CI-980 stuurt audio over maximaal acht kanalen. Deze klasse D-versterker heeft een vermogen van 50 watt per kanaal bij 8 Ohm. Volgens NAD is de CI-980 bij uitstek geschikt voor custom installation-toepassingen. Bijzonder is dat het gewicht van de behuizing slechts zes kilogram bedraagt.  Gebruikers kunnen met deze eindversterker maar liefst vier aparte zones aansturen. Per zone lukt het om een input te regelen, maar het is ook mogelijk om alle kanalen van dezelfde bron gebruik te laten maken. Voor multiroom-toepassingen is dat ideaal. In bridge-modus levert de CI-980 een uitgangsvermogen van 120 watt per kanaal bij 8 Ohm.

NAD CI-940CI-940

De CI-940 maakt gebruik van klasse A/B-versterkertechniek met een uitgangsvermogen van 35 watt per kanaal. Deze versterker kan maximaal vier kanalen aansturen. Net als bij de CI-980 kan ook dit apparaat twee kanalen samenvoegen in de bridge-modus. In dat geval is er een uitgangsvermogen van 70 watt per kanaal bij 8 Ohm. Binnen de behuizing zijn discreet opgebouwde transistoren verwerkt, waardoor het apparaat in staat is om zo nodig snel voldoende stroom te leveren om pieken in de audioweergave op te vangen.