11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Radio 6 stopt er eind dit jaar mee

Radio 6 stopt er eind dit jaar mee

5

Luisteraars van Radio 6 kunnen in 2015 nog van de zender genieten. Daarna trekt de NPO noodgedwongen de stekker uit het platform, waardoor het radiostation per 1 januari 2016 ophoudt te bestaan.

De Publieke Omroep heeft vandaag aan alle medewerkers van Radio 6 laten weten dat er geen toekomst meer is voor de zender. De bezuinigingsplannen en de hevige concurrentie zijn de voornaamste redenen voor dit besluit. Met deze maatregel bespaart de Publieke omroep tussen de 2,5 en 3 miljoen euro.

Alternatief

Radio 6 trok wekelijks tussen de 150.000 en 200.000 luisteraars. De bedoeling is dat Radio 2 deze doelgroep voor een deel gaat opvangen, bijvoorbeeld door het uitzenden van het North Sea Jazz-festival en De Zwarte Lijst. Mogelijk gaat Radio 6 verder als digitaal themakanaal. Radio 6 werd in 2006 opgericht met als doel om meer aandacht te schenken aan muzieksoorten als jazz en soul.

5 REACTIES

  1. Dit is echt jammer – weer een kwaliteitszender weg – vooral op de avond is er op radio6 veel ruimte voor de betere muziek.
    Weer een reden minder om belasting te betalen…. dit is echt waardeloos..
    Wellicht iets om mee te nemen in de stemkeuze komende verkiezingen: stemmen op een partij die de publieke omroep een warm hart toedraag. Straks heb je alleen nog maar commerciële rot troep met elk kwartier reclame.