10.6 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Sony nieuwe eigenaar van Film1

Sony nieuwe eigenaar van Film1

0
Sony nieuwe eigenaar van Film1
Sony

Sony neemt Film1 over van Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo en UPC. Vanwege de overname van Ziggo is de Britse onderneming genoodzaakt om de filmzender van de hand te doen, zou valt te lezen op techwebsite Tweakers.

Film1Liberty Global kreeg alleen toestemming om Ziggo over te nemen wanneer het bedrijf Film1 zou afstoten. Europese instanties waren namelijk bang dat de Britten een te groot marktaandeel van betaalzenders in handen zou krijgen. Film1 bestaat momenteel uit vijf kanalen die allen door de Japanse multinational worden overgenomen. Ook de Film1 Go app voor smartphones en tablets is onderdeel van de overname. Overigens verandertt er voor consumenten weinig, want Ziggo en UPC blijven het kanaal doorgeven. Sony en Liberty Global hebben niet bekendgemaakt hoeveel er voor Film1 is betaald.