22.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi Tidal eerste met MQA streaming

Tidal eerste met MQA streaming

0

Het is Tidal gelukt om als eerst een stream op basis van de Meridian MQA codec op te zetten. Dit is gerealiseerd in Oslo op 5 maart. Meridian en Tidal zijn natuurlijk bijzonder blij met het resultaat. 

Het event was een samenwerking van Meridian en Tidal. Zowel Bob Stuart van Meridian als Pal Bratelund van Tidal waren aanwezig. De set die de stream afspeelde, bestond uit een setje Meridian DSP7200 Actieve speakers en een 818 Reference Audio Core.

Bob Stuart legt uit dat ze al langer samenwerken met Tidal om dit voor elkaar te krijgen. Het doel is hoogwaardige kwaliteit én gemak te kunnen bieden. En met streaming audio op basis van MQA moet dat mogelijk zijn.
Wij zijn erg benieuwd wanneer het streamen van MQA-bestanden beschikbaar komt. Dat staat helaas niet vermeld in het bericht.