10.7 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Universal wil meer beperkingen gratis Spotify-account

Universal wil meer beperkingen gratis Spotify-account

0
Universal wil meer beperkingen gratis Spotify-account

Universal is niet blij met de mogelijkheden die Spotify aan gratis abonnees biedt. Het wereldberoemde platenlabel zou tijdens licentiebesprekingen met het Zweedse bedrijf aangedrongen hebben op diverse wijzigingen. Anonieme bronnen hebben dat aan het Britse dagblad Financial Times laten weten.

Spotify Connect YamahaUniversal is van mening dat een gratis Spotify-account te veel concurreert met betaalde muziekdiensten, waardoor de inkomsten fors teruglopen. Verder zou het gratis abonnement een nadelige invloed hebben voor online muziekwinkels als iTunes.

Tegenargumenten

Spotify is het oneens met Universal. Zonder een gratis abonnement is er volgens het bedrijf geen markt voor betalende bezoekers. Bovendien zorgt het huidige verdienmodel ervoor dat ook nieuwe gebruikers de weg naar Spotify weten te vinden. Universal heeft net als veel andere platenlabels een belang van ongeveer vijf procent in de online muziekdienst. Momenteel gebruiken zo’n zestig miljoen mensen de gratis versie van Spotify, terwijl vijftien miljoen personen lid zijn van Spotify Premium.