15.5 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Weiss komt met Medus dac

Weiss komt met Medus dac

0

We zien niet vaak nieuwe producten uit de stal van het Zwitserse Weiss. Laat staan een nieuw high-end model. Er waren al langer geruchten rondom de Weiss Medus dac. Maar we hebben nu via de nieuwsbrief van Weiss wat info gekregen. Net als een brochure. De Medus doet het volgens Daniel Weiss allemaal. De prijs: rond de 22000 euro.

De Medus-dac van Weiss heeft een aantal standaard inputs: USB, XLR, RCA en toslink. FireWire en glas fiber s/pdif zijn optioneel. Analoog uit gaat zowel gebalanceerd als single ended. Weiss zet er nog netjes bij dat DSD afspelen gaat via usb. Dat wil toch zeggen dat het hoogstwaarschijnlijk niet geheel native is. Zie ons verhaal over DSD. Natuurlijk zit er netjes een afstandsbediening bij en laat het display zien welke input actief is en op welke samplingfrequentie u aan het spelen bent.

Analoog regelen

De output stage is opgebouwd uit acht Weiss opamps: de OP1-BP. De output stage s regelbaar in het analoge domein. Dus mocht u de dac ook als volumeregelaar willen inzetten: dat kan straffeloos, al weten we niet hoe groot de stappen zijn. Sommige dacs gaan nogal ruw te werk.

Extra info

Sommige fora hebben al wat meer info weten boven te halen. Hier staat een interessant draadje over de usb-ingang en DSD handling.