Nieuwe Densen DenDAC 50 kost 4.500 euro

2
Densen DenDAC 50
Densen DenDAC 50

De Deense fabrikant komt voor het eerst met een nieuwe dac/voorversterker onder de eigen merknaam op de proppen, namelijk de DenDAC 50. Dit apparaat is in staat om een digitaal signaal tot 24 bit / 192 kHz om te zetten naar analoog.

Densen DenDAC 5Als digitale input heeft Densen gekozen voor usb, tweemaal optisch en tweemaal coaxiaal. Verder is er een update-poort die bedoeld is voor toekomstige digitale input-formaten. Op termijn is het via deze aansluiting ook mogelijk om de DenDAC 50 uit te rusten met een draadloze netwerkkaart, zodat deze dac via het wifi-netwerk digitale audioformaten krijgt aangevoerd. Mogelijk wordt deze aansluiting in de toekomst gebruikt voor een bluetooth-module, al heeft Densen hiervoor momenteel nog geen concrete plannen. Verder zijn er ook drie analoge ingangen voorhanden op de DenDAC 50 voor het aansluiten van analoge audiobronnen. Twee hoofdtelefoonuitgangen zijn eveneens beschikbaar.

2 REACTIES