Sennheiser RS 195: Hoofdtelefoon tegen leeftijdsgebonden gehoorverlies

0
Sennheiser RS195
Sennheiser RS195

Sennheiser brengt een interessante hoofdtelefoon uit voor mensen die kampen met leeftijdsgebonden gehoorverlies. De RS 195 is namelijk in staat om aan de hand van zeven geluidsprofielen hoge midden en lage tonen te compenseren.

Sennheiser RS195Naast het verminderen of accentueren van het hoog- midden- en laaggebied is de RS 195 in staat om de volumebalans tussen het rechter- en linker-kanaal te wijzigen. Dankzij deze hoofdtelefoon is het voor mensen met gehoorverlies mogelijk om evengoed van muziek en televisie te genieten, zonder dat het nodig is om het volumeniveau drastisch op te schroeven. Ontwerpers hebben bij de RS 195 rekening gehouden met een prettig draagcomfort bij langdurig gebruik. De hoofdtelefoon is vanaf heden te koop voor een adviesprijs van 399 euro.

Onderzoeksbureau

Sennheiser heeft voor de ontwikkeling van de RS 195 hoofdtelefoon de hulp ingeschakeld van het Duitse onderzoeksbureau Fraunhofer Institute for Digital Media Technologies. Dit bedrijf doet onderzoek naar audiovisuele media. Het onderzoeksbureau stelt dat het gehoor na ongeveer het vijftigste levensjaar langzaam verslechtert, maar dat dat niet geldt voor het volledige frequentiebereik. Om die reden is het eigenlijk niet nodig om het complete volume van een televisie of versterker harder te zetten, want dit gaat vaak ten koste van de geluidskwaliteit. De RS 195 zou vooral de spraakverstaanbaarheid verhogen.