18.1 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Doek valt voor Grooveshark

Doek valt voor Grooveshark

0
Doek valt voor Grooveshark
Grooveshark

De omstreden muziekdienst Grooveshark stopt ermee. Na jarenlang in de clinch te hebben gelegen met diverse platenmaatschappijen is er nu een schikking tot stand gekomen.

Grooveshark Op zijn website geeft Grooveshark tekst en uitleg over de abrupte sluiting van de gratis muziekdienst. Het bedrijf is tien jaar geleden begonnen met de intentie om mensen in aanraking te laten komen met nieuwe muziek. Hierbij was het voor iedereen mogelijk om muziekbestanden naar de server te uploaden. Grooveshark biedt daar nu zijn excuses voor aan: “Ondanks onze goede intenties hebben we grote fouten gemaakt. Voor veruit het merendeel van de muziek hadden we geen toestemming van de rechthebbenden om de audiobestanden aan te bieden. Dat was fout en daar bieden we onze welgemeende verontschuldigingen voor aan.” Grooveshark neemt afstand van zijn database, website en mobiele apps.

Alternatieven

Grooveshark meldt verder dat zijn muziekdienst ook geen toegevoegde waarde meer heeft, aangezien er inmiddels genoeg legale alternatieven zijn opgestaan. Het bedrijf noemt hierbij specifiek Spotify, Deezer, Google Play Music, Beats Music, Rhapsody en Rdio als voorbeeld. Tot slot roept het bedrijf uit respect voor artiesten en songwriters iedereen op om een legale webdienst te gebruiken.