Dynaudio introduceert Excite X14A

0
Excite X14A
Excite X14A

Op de High-end Show in München laat Dynaudio zijn nieuwe tweeweg-speaker Excite X14A zien en horen. Deze actieve luidspreker is bedoeld voor mensen die zoeken naar een compact audiosysteem.

Excite X14ADe Excite X14A wordt aangestuurd door een geïntegreerde 2 x 50 watt klasse-D versterker. Hierbij stuurt één versterker de 145-millimeter woofer aan, terwijl de ander de 27-millimeter tweeter coördineert. In totaal heeft het stereo-systeem dus een uitgangsvermogen van viermaal vijftig watt. Aan de achterzijde is er een baspoort om het laag te ondersteunen.

Geluidsinstellingen

Aan de achterkant van de Excite X14A is er een aantal schakelaars aanwezig voor onder meer het instellen van de gevoeligheid en het regelen van het kantelpunt voor de laagste frequentie. Laatstgenoemde optie is handig voor het geval u de speakers met een externe subwoofer wilt combineren. Verder zijn er ook twee analoge ingangen toegevoegd voor het aansluiten van geluidsapparatuur. De Excite X14A gebruikt u in combinatie met een bron waarop eigen volumeregeling aanwezig is.

De Dynaudio X14A is verkrijgbaar voor 1.490 euro per set.