High End Munchen 2015 Nieuws – Audioquest Niagara 7000

0
AudioQuest Niagara 7000

Audioquest kennen we natuurlijk allemaal van de talloze kabels die ze produceren. Met veel succes kunnen we wel stellen. Vorig jaar heeft het Amerikaanse bedrijf ons laten weten dat ze breder willen gaan. De Nighthawk, Dragonfly en bijvoorbeeld Jitterbug zijn voorbeelden. Nu kan het bedrijf weer een interessant product tonen én laten horen: de Audioquest Niagara 7000 power conditioner. 

Audioquest moet gedacht hebben: als we het doen, zetten we er iemand op die écht weet wat hij doet. Garth Powell heeft ongeveer 20 jaar voor Furman gewerkt. Onder meer als Senior Product Designer. Audioquest heeft hem toch weten te verleiden voor hen te gaan werken aan een product waar hij – als we tussen de regels door lezen – carte blanche heeft gekregen

Eindeloos vermogen

High End Munchen 2015 - dag 2 (33)We hebben een presentatie kunnen bijwonen (de video komt nog online) waarbij Garth heeft uitgelegd dat de Niagara 7000 op twee fronten totaal anders is (en nog met een paar opmerkelijke details). Allereerst beschikt deze power conditioner over échte high-current outputs waar eindversterkers op kunnen werken. De Niagara kan zonder moeite kortstondig 80 ampere leveren om een eindversterker de dynamische kracht te kunnen bieden die nodig is bij harde klappen. Denk aan de felle aanslag op een gitaar, drum of wat dan ook.

Een tweede punt is dat deze conditioner beschikt over dielectric-biased AC isolation transformers. Audioquest heeft dit gepatenteerd. Het is een systeem dat onder meer AC-ruis over de aarde weg kan werken.

Korte luistertest

We hebben even kunnen luisteren – al gaat dat lastig op een beurs – en daaruit blijkt al snel dat deze Niagara 7000 écht anders is. We horen een ongekende dynamiek en openheid zonder een greintje hardheid. Tevens kleurt de Audioquest totaal niet. Iets wat erg lastig is bij power-regeneratoren.