10.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Naim verbetert lijn met eindversterkers

Naim verbetert lijn met eindversterkers

0
Naim verbetert lijn met eindversterkers
Naim NAP 300

Naim heeft zijn klassieke lijn met eindversterkers voorzien van een upgrade. De voornaamste vernieuwingen zijn het gebruik van NA 009 uitgangstransistoren en de directe regelaars die zijn toegepast in de voedingen.

Naim NAP 200De upgrade heeft betrekking op de NAP 200, 250, 300 en 500 eindversterkers. Naim heeft twee lange periodes van onderzoek gedaan naar de verbeteringen. De geluidskwaliteit maakt volgens het audiobedrijf een grote stap voorwaarts. De opgefriste producten krijgen de toevoeging DR in het modelnummer. Deze afkorting staat voor directe regelaar. Dankzij deze technologie lukt het om een constante gelijkstroom te leveren, waardoor de vervuiling en de uitgangsimpedantie zoveel mogelijk wordt beperkt.

Upgrade

Audioliefhebbers die al over een Naim eindversterker beschikken, kunnen hun apparaat in het najaar laten upgraden. De kosten hiervoor zijn nog onbekend. Bij de NAP 200 is het helaas niet mogelijk om een directe regelaar aan de voeding toe te voegen. De nieuwe eindversterkers zijn vanaf juni te koop. Een uitzondering hierop is de NAP 500 DR, want die komt pas in augustus beschikbaar. Volgens distributeur Latham Audio komt er een lichte prijsverhoging vanwege de hogere productiekosten.