13.9 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Hi-Fi Spotify voegt nieuwsitems, muziekvideo’s en podcasts toe

Spotify voegt nieuwsitems, muziekvideo’s en podcasts toe

0
Spotify voegt nieuwsitems, muziekvideo’s en podcasts toe
spotify

Tot dusver was Spotify alleen geïnteresseerd in het aanbieden van audio, maar daar komt snel verandering in. Het Zweedse bedrijf gaat namelijk ook podcasts, muziekvideo’s en nieuwsitems aanbieden.

SpotifySpotify heeft deals gesloten met diverse contentleveranciers, zoals onder meer BBC, Comedy Central, MTV, TED en ESP. Het nieuwe aanbod is te zien in het Now-scherm van de mobiele app. Overigens zijn de nieuwe onderdelen nog niet in de Nederlandse versie beschikbaar. Allereerst zijn de functies uitgerold in Duitsland, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Zweden. Daarna is de rest van de wereld aan de beurt.

Persoonlijk radiostation

Verder gebruikt Spotify vanag heden een geavanceerdere methode om persoonlijke voorkeuren voor te schotelen. Hiervoor kijkt de dienst onder meer naar het tijdstip van de dag. Een leuke toevoeging is dat er een hardloopmodus in Spotify is ingebouwd. De app analyseert het hardlooptempo en zoekt daar vervolgens automatisch bijpassende muziek bij. Deze hardloopmodus is overigens rechtstreeks bruikbaar vanuit de sport-app Runkeeper.