19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Audio Modules: Duurzaam audioplatform

Audio Modules: Duurzaam audioplatform

0
Audio Modules: Duurzaam audioplatform
Audio Modules

Zou het niet mooi zijn wanneer audiofanaten hun eigen hifi-systeem samen kunnen stellen door het kiezen van de gewenste modules? Met deze gedachte is het platform Audio Modules opgezet.

Audio ModulesHet is zonde om een compleet audiosysteem weg te gooien terwijl lang niet alles defect is. De levensduur van ieder component is nou eenmaal verschillend. Het project Audio Modules wil op den duur een modulair systeem ontwikkelen waarbij luisteraars losse modules kunnen vervangen. Naast defecte onderdelen lukt het op deze wijze ook om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Verder is het de bedoeling dat gebruikers verse functies kunnen implementeren.

Hoe verder?

De initiatiefnemers zijn momenteel bezig om de eerste modules te ontwikkelen. De verwachting van de makers is dat deze producten aankomend najaar op de markt verschijnen via een crowdfunding-campagne. De eerste modules bestaan uit een speaker, bluetooth-adapter, analoge uitgang, batterij en developer-module. Laatstgenoemde is in feite een behuizing waar gebruikers zelf functies aan kunnen toevoegen. Het platform maakt gebruik van een digitale audiocommunicatie-bus welke van onder tot boven loopt. Het is bijvoorbeeld op termijn mogelijk om uw eigen draadloze bluetooth-speaker samen te stellen. In de toekomst komen er nog modules voor een draadloze bas, radio en gitaar bij.