11.6 C
Haarlem
donderdag, juni 8, 2023
Home Hi-Fi Benefietconcert en crowdfundingproject voor afgebrand muziekcentrum

Benefietconcert en crowdfundingproject voor afgebrand muziekcentrum

0
Benefietconcert en crowdfundingproject voor afgebrand muziekcentrum
Melody Line

Zaterdagavond 30 mei is het Amsterdamse muziekcentrum Melody Line volledig in de as gelegd. In het gebouw huurden diverse bands en dansscholen een studio of zaaltje. De verwachting is dat alle instrumenten, computers en overige spullen volledig zijn verwoest. Om de gedupeerden een hart onder de riem te steken organiseert poptempel Paradiso een benefietavond. Verder is er een crowdfundingcampagne opgezet.

In Melody Line oefenden zowel professionele als beginnende artiesten in diverse studio’s en repetitieruimtes. De meest in het oog springende namen zijn die van Moke en Rob Klerkx & The Secret. Naast het huren van een repetitieruimte hebben zij ook hun opslag van instrumenten bij Melody Line gestald. Alleen de drummer van Moke had al vijf drumkits staan. Buiten deze professionele band zijn er ook gedupeerden die met eigen startkapitaal instrumenten en apparatuur hebben aangeschaft. Zij zijn nu alles kwijt en de vraag is in hoeverre deze muziektalenten zo’n enorme klap kunnen opvangen.

Inzamelingsacties

Paradiso draagt zijn steentje bij om de Amsterdamse muziekscene een hart onder de riem te steken. Op korte termijn wordt er een benefietavond georganiseerd. Meer details volgen later. Verder is er een crowdfundingactie opgezet. Het duurt in de praktijk vaak lang voordat verzekeraars met een vergoeding over de brug komen. Deze inzamelingsactie is bedoeld voor artiesten om hun projecten in de tussenliggende periode nog enigszins op te starten.

Melody Line heeft overigens al laten weten dat er een doorstart komt, al is het momenteel niet duidelijk of dat ook op de huidige locatie lukt.