Langverwachte mediaspelerfunctie voor PS4 beschikbaar

2
playstation 4
playstation 4

Hoewel de PlayStation 4 (PS4) al ruim anderhalf jaar in de winkelschappen ligt, is Sony nog volop bezig met het uitbreiden van functionaliteit. Dankzij de nieuwe Media Player-app lukt het om muziek en video’s vanaf usb- en netwerkbronnen af te spelen.

Media Player PS4De Media Player-app is gratis beschikbaar vanuit de PlayStation Store, waarna de toepassing vanuit het hoofdmenu bereikbaar is. De mediaspeler is in staat om audio- en videocontent vanaf usb-opslagdragers en DLNA-netwerkbronnen af te spelen. Een aardige optie is dat gamers tijdens het spelen naar hun eigen muziekbestanden kunnen luisteren. Helemaal nieuw is dat overigens niet, want deze functie is al enige tijd mogelijk via de online muziekdienst Spotify.

Beperkte bestandsondersteuning

Audiofanaten hoeven overigens geen hoge verwachtingen te hebben, want er is alleen maar ondersteuning voor de lossy-formaten mp3 en aac. Helaas lukt het dus niet om flac- en wav-bestanden weer te geven. Op videogebied accepteert de Media Player-app avi, mkv, mp4 en mpeg2-ts. De maximale resolutie is 1920 x 1080 pixels. Overigens is de PS4 vreemd genoeg nog altijd niet in staat om audio-cd’s af te spelen.