Qobuz eerste muziekdienst met high-res streaming naar mobiel

4
Qobuz
Qobuz

Voor zover bekend is Qobuz op korte termijn de eerste aanbieder van high-res muziekbestanden voor smartphones en tablets. Op 15 juni verschijnt er een vernieuwde Android-app waarmee het lukt om 24-bits liedjes te streamen. Daarnaast heeft het Franse bedrijf nog meer interessant nieuws voor ons in petto!

Qobuz high-resMensen met een Sublime-abonnement krijgen binnenkort toegang tot high-res muziekbestanden. De vraagprijs van dit abonnement bedraagt 219 euro per jaar. Op dit moment is het al mogelijk om flac-bestanden in 16-bits/44.1KHz te streamen naar mobiele apparaten, maar nu gaat Qobuz dus nog een stapje verder. Sublime-abonnees die high-res muziekbestanden willen downloaden via de webwinkel van het Franse muziekbedrijf, krijgen bovendien zestig procent korting op de originele aanschafprijs.

Smartwatches

Verder komt Qobuz met ondersteuning voor de Apple Watch op de proppen. Hiermee hoopt het bedrijf de concurrentie met Spotify aan te gaan, aangezien de Zweedse dienst onlangs ondersteuning voor smartwatches met Android Wear aankondigde. Daarnaast is bekend dat eigenaren van Linn-muziekspelers op termijn toegang hebben tot de omvangrijke muziekcatalogus van Qobuz.

4 REACTIES

  1. Ik heb classics online al een tijd. Jullie schrijven daar nooit over maar hij bestaat wel degelijk voor de Nederlandse markt. Er zijn nog wat problemen met gapless playing. Volgens mijn DAC is het 24/96 maar jullie mogen uitmaken of dat echt of nep is. Ik vind het fijn klinken. Qobus heeft (Alweer volgens mijn DAC) al geregeld experimenten gedaan met HIRES 24/96. Alweer: echt of nep?????

    Groeten

    • Dag Frans,

      Je kan vrij snel zien of het echt of nep is. Ik laadt altijd de high-res bestanden in om het te vergelijken met mijn cd-rip. Je ziet direct in het spectrum of er meer of minder compressie is gedaan. De nieuwe Muse is écht high-res bijvoorbeeld. Ik heb lang niet alles getest, maar Buena Vista klinkt al nergens naar. Net als Private Investigations van Dire Straits. Daar hebben ze zelfs lopen kloten met sporen. Slechte remaster.