Tidal brengt pc- en mac-software uit

0
Tidal
Tidal

Naast de webversie en apps voor mobiele platformen, heeft Tidal nu ook software vrijgegeven. Het betreft zowel een mac- als pc-versie.

TidalOverigens zijn de verschillen met de webversie niet erg groot. De interface oogt erg zwart met grote pictogrammen. Uiteraard is er volop aandacht voor lossless muziek, maar daarnaast hebben video’s ook een prominente plek binnen de gebruikersomgeving gekregen.U downloadt de software via deze webpagina.

Ticketmaster

Andere vernieuwingen zijn de ondersteuning voor AirPlay en de integratie van Ticketmaster. Bij een artiest staan alle tourdata vermeldt, waarbij gebruikers rechtstreeks concertkaarten kunnen bestellen. Verder staat er een studentenabonnement op de planning. Deze doelgroep krijgt voor de helft van de prijs toegang tot de Tidal-catalogus. Een voorwaarde is dat studenten over een e-mailadres beschikken met de extensie .edu. Overigens zijn de Ticketmaster-ondersteuning en studentenkorting vooralsnog alleen beschikbaar voor klanten uit de Verenigde Staten. Het programma bevindt zich nog in de bètafase, dus mogelijk vinden er op korte termijn nog veranderingen in de software plaats. De mobiele app van Tidal krijgt binnenkort een vernieuwde vormgeving.