10.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Engadget stelt lijst favoriete gaming-muziek samen

Engadget stelt lijst favoriete gaming-muziek samen

2
Engadget stelt lijst favoriete gaming-muziek samen

We denken er eigenlijk heel weinig over na bij het spelen van spellen: de soundtrack. Toch zijn er spellen die heel veel aandacht aan muziek en geluid in het algemeen besteden. Denk aan Killzone (van een stel Nederlanders). Engadget heeft een lijst met hun favoriete tracks gemaakt. Best interessant.

Redacteur in kwestie speelt ook graag spelletjes op de computer. En ja: muziek krijgt een steeds prominentere rol. Geluid in het algemeen. Begon het decennia geleden met piepjes door een adlib. Inmiddels zit er al onboard een heel behoorlijke chip verwerkt. Nee, niet audiofiel, maar wel gewoon prima.

Orkestraal

Bij bepaalde spellen huren de studio’s een compleet team in, waarbij een echt orkest wordt ingezet voor de muziek. Dat zorgt natuurlijk voor waanzinnige auditieve ondersteuning.

Engadget heeft een lijst samengesteld met hun favoriete gaming-muziek. Wilt u meteen naar de ‘slide’ van youtube: klik dan hier. 

Smaak

Wij missen nog wel Killzone, Final Fantasy en wellicht Mass Effect 1 en 2. Gelukkig zit GTA er wel in (GTA V) GTA – Grand Theft Auto – maakt gebruik van vele bestaande tracks om radiozenders samen te stellen. Echt geweldig.

Natuurlijk is dat smaak en ook compleet afhankelijk van hoe goed het spel is. Goede opbouw en actie met daarachter degelijke muziek maakt de muziek wellicht ook beter.

Wat zijn uw favorieten?

2 REACTIES