Preview Sony MDR-1aDAC

2
Sony MDR-1aDAC

We hebben weer een heleboel spulletjes van Sony binnen gekregen. Onder meer de Sony MDR-1aDAC. Een hoofdtelefoon met geintegreerde versterker én d/a-converter. U plugt gewoon de kabel in de hoofdtelefoon en de speler en klaar is Kees… Tenminste… 

We hebben de MRD-1aDAC aan een korte test onderworpen. We hebben de hoofdtelefoon aan een Nexus 4 gekoppeld gehad (werkt niet), een iPhone 5 (werkt), een HP Slate Extreme (werkt niet) en natuurlijk de speler van Sony zelf (werkt). We gaan nog meer toestellen proberen, al gokken we dat het alleen op Sony Xpreria-apparaten werkt vanwege de drivers.

Features

Sony MDR-1aDAC
Aan de linkerkant zijn alle aansluitingen te vinden.

De Sony hoofdtelefoon heeft een geïntegreerde high-res dac en een geïntegreerde versterker. Deze werken op een ingebouwde accu die te laden is via usb. Er is geen lader meegeleverd, wel een kabel. Let daar dus op.

Als u de hoofdtelefoon opzet, kunt u aan de onderzijde van de rechterkant het volume regelen. Aan de linkerzijder is de powerknop, usb-ingang voor de dac, de usb-ingang voor opladen en een analoge ingang (jack) voor telefoons die geen dac-functie ondersteunen. Deze analoge ingang zit achter een klepje.

Comfort

Sony MDR-1aDAC
Rechts vindt u het volume.

De Sony MDR-1aDAC is gelijk aan de MDR-1a die we eerder hebben getest. Het comfort is dus ronduit uitstekend. Het is één van de prettigst zittende hoofdtelefoons die we kennen: zacht, goede klem, geen overtollige warmte en een goede isolatie.

Klank

Over de klank kunnen we nog niet al te veel zeggen. We gokken dat hij ongeveer dezelfde karakteristieken vertoond als de MDR-1a, maar het kan zomaar anders zijn, omdat deze actief werkt en over een geïntegreerde dac beschikt. We zijn ook benieuwd hoe de combinatie is met de PHA-3AC: de high-res draagbare hoofdtelefoon dac/versterker.

2 REACTIES