Spotify en Beatport werken samen

0
Beatport
Beatport

Over het algemeen proberen online muziekdiensten elkaar af te bluffen met een breed aanbod en handige functies. Des te opvallender is het dat Spotify en Beatport de handen ineenslaan. Bij laatstgenoemde zijn vooral liefhebbers van dancemuziek aangesloten. Spotify gaat het aanbod van Beatport deels in zijn eigen streamingdienst integreren. 

SpotifyOp Beatport is veel exclusief materiaal van dj’s te vinden, zoals remixen die nooit eerder zijn uitgebracht. Om die reden lijkt de integratie een waardevolle toevoeging voor Spotify om meer liefhebbers van elektronische muziek aan zich te binden. Overigens zal niet de volledige catalogus van Beatport worden overgezet naar de Zweedse muziekdienst. Naar verluidt gaat het slechts om een selectie, waardoor Beatport als online muziekdienst zelf ook nog bestaansrecht heeft.