20.8 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Apple Music heeft 11 miljoen gebruikers

Apple Music heeft 11 miljoen gebruikers

4
Apple Music heeft 11 miljoen gebruikers
Apple Music

Er zijn momenteel wereldwijd elf miljoen mensen die Apple Music gebruiken. Veel over het succes van deze nieuwe online muziekdienst zegt dat overigens nog niet, want het betreffen allemaal gratis leden.

Apple Music (4)Iedereen die een abonnement bij Apple Music afsluit krijgt drie maanden cadeau. Na deze periode kost de dienst 9,99 euro, waarbij het bedrag automatisch wordt afgeschreven per creditcard. Diegenen die binnen drie maanden opzeggen, hebben na hierna geen toegang meer tot Apple Music. De Amerikaanse elektronicagigant heeft al laten weten erg blij te zijn met deze cijfers.

Familie-abonnement

Van de elf miljoen leden hebben er twee miljoen gekozen voor een familie-abonnement van 14,99 euro per maand. Hiermee hebben maximaal zes gezinsleden toegang tot de streamingdienst. Overigens is het ledenaantal van Apple Music nog lang niet zo hoog als dat van Spotify. De Zweedse muziekdienst heeft in de afgelopen jaren 75 miljoen actieve gebruikers aan zich weten te binden waarvan er twintig miljoen betalen. Met ruim 800 miljoen iTunes-account heeft Apple Music echter een prima uitgangspositie om in de toekomst marktleider te worden.

4 REACTIES

 1. Marktleider wordt je niet zo maar. Dan moet je toch echt onderscheidend vermogen etaleren. Met Itunes zal Apple die markt niet naar de kroon steken. Het basis programma zit veel te veel dichtgetimmerd en geeft gebruikers niet volledig de vrije keuze van eigen directory opzet van de muziekfiles. Verder ondersteunt het geen FLAC, door iedereen, behalve Apple zelf, toch echt als het standaard lossless format gezien. Daarnaast bieden de abonnementen van Apple geen meerwaarde op de huidige – gelukkig nog steeds – gratis versies van o.a. Spotify.
  Wanneer de muziek providers die variant weghalen timmeren ze hun eigen markt dicht. Gratis versies zijn onontbeerlijk om muziek te ontdekken en pas daarna te kopen, in welke vorm dan ook: Stream of CD. Als je die faciliteit weghaalt zal dat de omzet van de koopmarkt negatief beïnvloeden.
  Kortom: Apple speelt geen echt innoverende rol op het gebied van muziek streaming en zal op korte termijn met die instrumenten geen marktleider worden. Ik blijf mijn kaarten zetten op concurrentie van Spotify, Qubuz en Tital.

 2. “muziekdienst heeft in de afgelopen jaren 75 miljoen actieve gebruikers aan zich weten te binden”.

  Zijn dat nou echt ‘actieve’ gebruikers of gewoon consumenten die ooit eens een keer zo’n account hebben aangemaakt waarvan dan een (groot) deel met enige regelmaat daadwerkelijk muziek streamt??
  Dat wil ik nou wel eens weten, maar daar lees je (ook internationaal) vrijwel nooit iets over.

  Je weet wel… zoveel # gebruikers ingeschreven op ‘t forum maar weinigen die ook echt actief zijn. 😉