Drie nieuwe Auro-3D albums

0
Auro-3D
Auro-3D

Sono Luminus en Auro Technologies slaan de handen ineen en brengen gezamenlijk drie albums uit die opgenomen zijn in Auro-3D. Binnenkort verschijnen de opnamen in een traditioneel 2.0-audiospoor en 5.1-surroundweergave. Volgens de initiatiefnemers bevatten de albums een driedimensionale geluidsweergave.

De website Pure Audio Bluray biedt de opnamen binnenkort aan. Bij Auro-3D wordt 2D-geluid omgezet naar 3D door de ontbrekende hoogtedimensie toe te voegen. Hierdoor zijn er zowel voor als rondom de luisteraar extra details in de audioweergave aanwezig. Naar eigen zeggen is Auro-3D de enige geluidstechnologie die een 5.1- of zelfs 9.1-audiospoor in een enkel pcm-bestand weet te gieten waarbij er op ieder kanaal sprake is van high-res audio.

Klassieke albums

Platenmaatschappij Sono Luminus brengt drie albums in Auro-3D uit, namelijk Touch van Peter Gregson, In the Light of Air van Anna Thorvaldsdottír en From Whence We Came van Ensemble Galilei. Het betreffen stuk voor stuk opnamen die onder het klassieke muziekgenre vallen. De albums van Peter Gregson en Anna Thorvaldsdottír verschijnen op 28 augustus. Het album van Ensemble Galilei is vanaf 25 september verkrijgbaar.