20.7 C
Haarlem
zondag, juni 11, 2023
Home Hi-Fi PS Audio PerfectWave Bridge II vanaf augustus verkrijgbaar (update)

PS Audio PerfectWave Bridge II vanaf augustus verkrijgbaar (update)

3
PS Audio PerfectWave Bridge II vanaf augustus verkrijgbaar (update)
PerfectWave Bridge II

Alpha Audio ontving zojuist een bericht van PS Audio waarin het bedrijf min of meer tussen neus en lippen meldt dat de PerfectWave Bridge II vanaf augustus beschikbaar is. Deze ‘netwerkinput’ fungeert als muziekbron voor PerfectWave een DirectStream DAC’s.

PerfectWave Bridge IIVeel details over de Bridge II zijn er helaas niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk  betreft het weer een insteekkaart waarmee u aan de achterkant een netwerkfunctie aan PerfectWave- en DirectStream-apparaten toevoegt. Handig voor het geval u het bijvoorbeeld zat bent om telkens via de usb-poort muziek af te spelen. Dankzij UPnP-ondersteuning lukt het eenvoudig om met verschillende muziekservers in het netwerk verbinding te maken, zoals een iPhone of NAS. Voor de hand ligt dat er in ieder geval ondersteuning voor gigabit wordt toegevoegd en wellicht ook DSD128-bestanden. We zijn benieuwd naar de definitieve specificaties. Op het forum van PS Audio wordt er in ieder geval al volop gespeculeerd.

Update: In een nieuwe nieuwsbrief maakt PS Audio bekend dat de PerfectWave Bridge II definitief is gelanceerd. U vindt alle informatie over dit nieuwe component op deze plek. Volgens de fabrikant klinkt de ethernet-poort met behulp van de Bridge beter dan de reguliere usb-ingang van de dac. Belangrijke nieuwe toevoegingen zijn gapless play, een snellere netwerkverbinding en minder jitter. Er is zowel ondersteuning voor pcm- en dsd-audiosporen aanwezig. Verder is het een gelimiteerde periode mogelijk om een Bridge I om te wisselen voor een nieuwer exemplaar, waarbij u een klein bedrag dient bij te betalen.

3 REACTIES

    • Dag Wybe,

      Gigabit is lang niet altijd nodig. Immers: high-res audio – inclusief DSD128 – komt nooit boven de 100 Mbit uit. Ook 24 bit / 384 kHz stereo niet. Dat zit rond de 20 Mbit/s. Maar DSD128 zou wel leuk geweest zijn ja. Wellicht komt het bij een update nog wel… lang leve FPGA’s toch?

      • Klopt helemaal, wat betreft de gigabit ondersteuning, maar ik reageer op het artikel waarin wordt verondersteld dat uitbreiding naar gigabit ondersteuning voor de hand ligt. Ben bang dat de ondersteuning voor DSD128 een hardware aanpassing vergt. PS Audio is wel druk bezig met firmware upgrades die de klank beinvloeden en dat is toch een erg interessante ontwikkeling. Het laatste OS, Yale, klinkt wat mij betreft erg fraai.