Raumfeld soundbar eind september beschikbaar

0
Raumfeld soundbar
Raumfeld soundbar

Raumfeld komt volgende maand met een nieuwe soundbar inclusief draadloze subwoofer op de proppen. Dit apparaat werkt zo nodig samen met andere Raumfeld-speakers binnen een multiroom-netwerk.

Raumfeld soundbarDe versterker van de Raumfeld soundbar heeft een totaalvermogen van 180 watt, die in totaal zes drivers aanstuurt voor de hoge en midden tonen. De externe subwoofer heeft drie drivers van elk vijf inch aan boord met een eindtrap van 200 watt. Volgens de fabrikant zetten de luidsprekers een brede geluidsweergave neer waarbij er meerdere luisterposities mogelijk zijn om van televisieprogramma’s, films en games te genieten. De verbinding naar de televisie verloopt via één HDMI-kabel met ARC-ondersteuning.

Mogelijkheden

Deze nieuwe soundbar heeft een draadloze netwerkadapter aan boord om verbinding te maken met het thuisnetwerk. Hierdoor lukt het om muziek vanaf ondersteunde muziekdiensten te streamen, zoals Spotify, Napster en TIDAL. In tegenstelling tot veel andere soundbars ondersteunt dit exemplaar gelukkig wel het streamen van high-res audiobestanden vanaf een NAS of pc, al is de exacte audiokwaliteit nog niet vrijgegeven. Verder is het mogelijk om deze soundbar met andere multiroom-producten van Raumfeld te verbinden. Via de app lukt het in dat geval om voor iedere ruimte de gewenste muziek te kiezen. Ondanks de beschikbaarheid van een iOS- en Android-app levert het audiomerk een aluminium afstandsbediening mee.

Verkrijgbaarheid

De Raumfeld soundbar plus externe subwoofer is verkrijgbaar voor 1.299 euro en komt eind september op de markt. Hierbij krijgen klanten een abonnement van drie maanden cadeau op TIDAL. Geïnteresseerden hebben keuze uit een zijdewitte of matzwart houten afwerking. De voorverkoop is inmiddels gestart.