11.5 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi IFA 2015 – Nieuws – Technics

IFA 2015 – Nieuws – Technics

0
IFA 2015 – Nieuws – Technics

Technics is vorig jaar opnieuw leven ingeblazen op IFA 2014. Het valt nu onder de vlag van Panasonic. Dat geeft een wat gek gevoel, maar feit is: Technics zet zeer serieuze producten neer. Dit jaar laat het onder meer een nieuwe headset en streamer zien. 

Een nieuwe high-end streamer én een nieuwe premium hoofdtelefoon. Technics is echt op een tour de high-end! En hoewel we wat sceptisch de stand oplopen, worden we ontdaan van alle vooroordelen: dit is bloedserieus.

Doordacht

Technics IFA 2015 (2)
De nieuwe streamer pre-amp van technics.

Als we met een product manager van de Reference-serie spreken, zijn we wel benieuwd naar wat details onder de kap. Hij begint al snel een enthousiast verhaal over de voor- / eindcombinatie. (SU-R1 met SE-R1) De voortrap stuurt een fixed signaal naar de eindtrap. In de eindversterker wordt het volume geregeld. Juist… net als bij Ayre. Dat zorgt voor een betere signaal- / ruisverhouding dan regelen in de voortrap. Minder verliezen ook…

Zo wordt ook alles wat digitaal binnen komt, gebufferd, herklokt en opnieuw opgebouwd. Dat gebeurt met een batterij-gevoede reclocker. Netjes…

Nieuwe streamer: SU-G30

Technics IFA 2015 (3)
De EAH-T700 van Technics.

De nieuwe streamer – eigenlijk pre-amp met streamer – is de SU-G30. We hebben deze kunnen beluisteren op de nieuwe hoofdtelefoon: de EAH-T700. De hoofdtelefoon moet zo’n 1200 euro gaan kosten. De streamer weten we niet zeker.

De streamer kan uiteraard high-res audio spelen. Inclusief DSD 11,2 MHz… ja, quad DSD. Streamen gaat via DLNA en eventueel usb. Wie graag analoog speelt, kan zowel een lijn-bron als vinyl aansluiten. Het principe van volumeregeling is gelijk aan de R1-serie… de voortrap doet niets, behalve een signaal naar de eindversterker sturen (via ethernet, direct van voor- naar eindversterker) dat het volume omlaag moet.

We zien opvallend genoeg niets over services. We hopen dat Technics dat niet vergeten is.