McIntosh kondigt C47 digitale voorversterker aan

0
mcintosh C47
mcintosh C47

Het Amerikaanse audiomerk McIntosh brengt dit najaar een nieuwe digitale stereo-voorversterker uit. De C47 ondersteunt high-res bestanden in zowel pcm als dsd. In totaal zijn er twaalf inputs.

mcintosh C47Via de usb-poort is de C47 in staat om dsd-bestanden tot een sample-frequentie van 11,2 MHz te verwerken. Ook accepteert het apparaat de dxd-variant tot 352,8 kHz. Twee optische inputs en een coaxiale ingang zijn capabel om 24bits/192kHz audiobestanden door te voeren. Via de usb-poort is er een hogere kwaliteit mogelijk, namelijk 32bits/384kHz.

Analoog domein

McIntosh claimt dat gebruikers de C47 rechtstreeks op de MCT450 sacd/cd-transport kan aansluiten middels de mct-ingang. Hierdoor ontstaat er een juiste dsd-verbinding voor een correcte weergave van super audio-cd’s. Wat betreft het analoge domein van deze voorversterker zijn er twee gebalanceerde en drie ongebalanceerde ingangen aanwezig. Ook is er een phono-ingang met ondersteuning voor het mc- en mm-element. Fijn is dat de C47 in staat is om via regelaars hoge en lage tonen aan te passen voor alle ingangen.

Een Nederlandse adviesprijs weten we nog niet, maar in Groot-Brittannië kost de C47 3.995 pond.