15.2 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Nieuwe Sonos Play:3 of Play:5 op komst

Nieuwe Sonos Play:3 of Play:5 op komst

0
Nieuwe Sonos Play:3 of Play:5 op komst
Sonos

Sonos brengt binnenkort een nieuwe versie van de Play:3 of Play:5 uit. De kersverse speaker is voorzien van aanraaktoetsen en beschikt over de nieuwe functie Trueplay.

De code van de nieuwe Sonos-app voor Android bevat zeer interessante informatie! Uit de code blijkt namelijk dat Sonos met een verbeterde versie van de Play:3 of Play:5 op de proppen komt. De vernieuwingen bestaan onder meer uit aanraaktoetsen en gebarenbediening. In plaats van drie fysieke knoppen, zijn er nu twee aanraakgevoelige toetsen op de speaker aanwezig. De ‘pairing-knop’ verhuist naar de achterkant van de luidspreker.

Trueplay

Een andere nieuwe functie is Trueplay. Via de microfoon in een smartphone of tablet lukt het om het geluid van de speaker af te stemmen op de akoestische eigenschappen van de kamer. Dit proces duurt ongeveer drie minuten. Trueplay voert zo nodig correcties door om vervorming van de geluidsweergave te reduceren. Tot slot is het mogelijk om de nieuwe speaker zowel verticaal als horizontaal te positioneren.

Embargo

Alpha Audio is onlangs op bezoek geweest bij Sonos en we kunnen alvast vertellen dat we mooie dingen hebben gezien. Vanwege een embargo mogen we daar helaas nog niet verder over uitweiden. Binnenkort onthullen we alle details en zullen we een review van een nieuwe Sonos-speaker publiceren. Stay tuned!