28.3 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Muziek Album Review Radiator King ? Document Untold – 2015

Review Radiator King ? Document Untold – 2015

1
Review Radiator King ? Document Untold – 2015

Het is als schrijver van recensie natuurlijk gaaf als mensen om je heen je gaan vragen naar je mening. ? Ik heb net deze cd gekocht. Wat vind jij daarvan?? of ? Ken je deze band? Die is echt goed? We bekijken deze keer een nieuw album van een aparte band: Radiator King – Document Untold. 

Het probleem bij vragen over muziek is meestal smaak. Want daar valt over te twisten. En niet te vergeten LOUDNESS! Veel mensen vinden muziek al snel lekker klinken, omdat ze zo gewend zijn aan loudness. Toch kreeg ik laatst, van mijn vader, een hele goeie tip binnen. Een tip die ik graag met jullie wil delen.

Adam Silvestri

In 2011 vormt de Amerikaanse band Radiator King zich. Onder leiding van Adam Silvestri. Adam schrijft de muziek, tekst en speelt gitaar. Document Untold is het tweede album wat Radiator King uitbrengt. Met hun eerste album, touren ze in 2013 en 2014 door de States. Met in totaal 6 touren, reizen ze van de East naar de West Coast. Ze spelen in kroegen, bar of zelf kunst tentoonstellingen.  Ze houden graag een band met het publiek. Dat doen ze goed door de optredens klein te houden. Al denk ik Adam geen nee zou zeggen tegen een uitverkocht Madison Square.

De teksten die Adam schrijft zijn bijzonder. Hij haalt zijn inspiratie uit de gewone man. Het hard werkende volk wat vaak over het hoofd wordt gezien. Deze groep die nooit zal opgeven en altijd blijven vechten. Zoals Adam zelf zegt: ?Degene die vertellen over geschiedenis, bepalen hoe het er uit zag. Te vaak worden degene onderaan de ladder vergeten. Terwijl hun verhalen en hun levens het meest inspirerend zijn.?

Een unieke sound?

Radiator King
Jawel… hier zit nog dynamiek in. Wel hard afgemixt trouwens.

Het is moeilijk te omschrijven, maar de sound is uniek. Ergens bij de afslag Punk en Blues. Waar je naar toe rijdt met Folk op de achterbank. We horen duidelijk invloeden van Bob Dylan, maar ook Tom Waits. Muziek met een hoog whiskey gehalte. Door zou meteen ook de rauwe stem verklaren van Adam Silvestri. Want zijn stem zet een typisch sfeerbeeld neer. Een rauwe stem met een emotioneel randje.

Muziek

Het nummer Hardwired, klinkt vrij licht. Zeker als je het vergelijkt met andere nummers. Met akoestische gitaarspel dat oprecht klinkt, wordt de vocale van Adam Silvestri prachtig neer gezet.

De tekst is diepzinnig: Walking alone trough the city i knew. The best that i see in me is through your eyes. En daar komt de elektrische gitaar het nummer een ander wending geven. Het wordt direct naar een hoger niveau getild.

Salesman vinden we verderop het album. Het begint al heerlijk met een elektrische gitaar. Heel duidelijk is meteen de stem van Adam. Hier is heel duidelijk dat rauwe geluid met dat emotionele randje te horen. Teksten met betekenis. ?Preachers sing of love. On the highest of mountain tops. But i find my truth, in the jesters saddest song. Een kleine saxofoon solo en de ombouw van het nummer lijkt niet te stoppen.

1 REACTIE