10.8 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Abbey Road Studios nagemaakt in Ziggo Dome

Abbey Road Studios nagemaakt in Ziggo Dome

0

Op 17 april 2016 is er een replica te zien van de beroemde Abbey Road Studios in de Ziggo Dome. Studiokamer twee wordt exact nagebouwd, waarbij verschillende nummers de revue passeren die in Abbey Road door The Beatles zijn opgenomen.

Het evenement draagt de naam The Sessions – A Live Re-Staging Of The Beatles At Abbey Road Studios waarbij de opnamesessies van het wereldberoemde viertal exact worden nagebootst. Bezoekers krijgen verschillende nummers te horen zoals het oorspronkelijk is opgenomen. Het decor bestaat uit Studioruimte twee van Abbey Road. Naast de studioruimte zijn ook alle overige apparatuur en instrumenten exact gelijk als de bewuste opnamedagen in 1969.

Boek

Het evenement is gebaseerd op het boek Here, There And Everywhere van Geoff Emerick, die als studiotechnicus met The Beatles werkte. Emerick is als adviseur nauw verbonden met de show, zodat de reconstructie zo gedetailleerd mogelijk is. The Sessions bezoekt diverse Europese zalen en gaat wereldwijd op 1 april in Royal Albert Hall (Londen) in première. Tickets zijn vanaf vrijdag 9 oktober 10.00 uur te koop vanaf 39 euro.