13.6 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi Deezer blaast beursgang voorlopig af

Deezer blaast beursgang voorlopig af

0

Streamingdiensten doen het goed! Niet voor niets kondigde het Franse Deezer vorige maand een beursnotering in Parijs aan om de nodige miljoenen op te halen. Dit zou eigenlijk deze week plaatsvinden, maar de beursgang wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld.

De reden voor het uitstel zijn vermoedelijk de verslechterde marktcondities. Hierbij kijkt Deezer nauwlettend naar Pandora, dat de afgelopen weken een grillig koersverloop kende. De waarde daalde met maar liefst 36 procent nadat een aantal investeerders zich terugtrok, omdat er 1,3 miljoen minder mensen luisterden naar Pandora-streams in het derde kwartaal van dit jaar.

Nieuwe datum?

De Franse streamingdienst ziet vooralsnog geen reden om Deezer op korte termijn naar de beurs te brengen, omdat het bedrijf bang is voor een verslechterde marktpositie. Wanneer de beursgang gaat plaatsvinden, is nog niet bekend. Deezer hoopt op de effectenbeurs in Parijs 345 miljoen euro op te halen.