Één miljoen mensen betalen voor Tidal

6
Tidal
Tidal

Het Amerikaanse Tidal heeft na een stroeve start de weg omhoog gevonden. De dienst groeit namelijk hard en heeft nu 1 miljoen betalende leden. Een goede ontwikkeling, want blijkbaar is er dus een stijgende vraag naar lossless muziek. 

Twitter Tidal
Jay Z vertelt het heugelijke nieuws op Twitter.

Eigenaar/rapper Jay Z meldt op Twitter dat er één miljoen mensen betalen voor een Tidal-abonnement. Ter vergelijking; Spotify heeft er twintig miljoen. Toch is het een positieve ontwikkeling, want Tidal is nog niet zo gek lang actief. Bovendien had het bedrijf in april nog ‘slechts’ 770 duizend leden. Het proefabonnement van negentig dagen dat merken als Naim en Teufel bij hun producten aanbieden, lijkt dan ook zijn vruchten af te werpen. Het goedkoopste abonnement kost 9,99 euro per maand. Wie lossless audio wilt streamen, betaalt maandelijks 19,99 euro.

Concert

Tidal viert de grens van het passeren van één miljoen betalende luisteraars met een concert in New York op 20 oktober. Naast Jay Z zijn onder meer Beyoncé, Prince, Lil Wayne en Usher van de partij. Tidal-klanten kunnen als eerste kaarten aanschaffen voor dit evenement.

6 REACTIES