14.2 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Nederlandse artiesten komen met beroepsvereniging BAM!

Nederlandse artiesten komen met beroepsvereniging BAM!

0

Een hele rits met Nederlandse artiesten hebben zich aangesloten bij de nieuwe beroepsvereniging BAM!. De voornaamste doelstelling is om een eerlijke verdeling van inkomsten uit het muziekauteursrecht te realiseren, waarbij de focus ligt op het online diensten als Spotify en Apple Music.

De initiatiefnemers van BAM! zijn een achttal muzikanten, namelijk Arrie?n Molema (Room Eleven), Pieter Perquin (Perquisite), Marcin Felis (Moke), Tjeerd Bomhof (Voicst / Dazzled Kid), Torre Florim (De Staat), Aafke Romeijn, Casper Starreveld (Kensington) en Ed Struijlaart. Bekende artiesten als BLØF, Blaudzun, Di-rect, Kensington, Moss, Marike Jager en nog tientallen andere namen hebben zich inmiddels aangesloten bij deze nieuwe vereniging. De acht initiatiefnemers geven het eerste jaar leiding aan de beroepsvereniging. Daarna wordt er op democratische wijze een bestuur gekozen.

Online muziekdiensten

BAM! wil met nationale en internationale auteursrechtorganisaties samenwerken om een sterkere onderhandelingspositie te creëren tegenover online muziekdiensten als Spotify, Apple Music en Google Play Music. De doelstelling is op deze manier meer inkomsten te genereren voor de makers van muziek. Als beroepsvereniging zal BAM! zich zowel binnen en buiten Buma/Stemra inzetten.