Streamen via I2S-protocol met DEQX-producten

0

Producten van het Australische merk DEQX laten zich sinds kort ombouwen tot een I2S-streamer, zoals de HDP-4. Deze streamingmethode verloopt via een hdmi-uitgang en geldt als alternatief voor de welbekende usb-poort.

DEQX HDP-4Pink Faun ontwikkelde twee jaar geleden een printplaat met een hdmi-poort, waarmee het lukt om muziek via I2S te streamen. Bij een I2S-verbinding is de weg van digitaal naar analoog een stukje korter. Dit zou een betere geluidskwaliteit garanderen. Er is nu ook een I2S-printplaat speciaal voor DEQX-producten, waarbij dit onderdeel de usb-aansluiting vervangt. Hierdoor loopt de verbinding met een muziekserver (pc) dus via een hdmi-kabel. De zelden gebruikte RS232-ingang komt hiermee te vervallen. De Pink Faun I2S hdmi-ingang voor DEQX-apparaten kost 250 euro. Een geschikte kabel zit bij de set inbegrepen.

AudioSense

Wie benieuwd is naar de prestaties van DEQX-producten kan hiervoor terecht bij AudioSense. Dit Nederlandse bedrijf uit Rhenen verzorgt naar eigen zeggen maatwerk voor iedere woonkamer en is importeur van het Australische merk. U maakt vrijblijvend een afspraak voor een luistersessie.