Eerste officiële Synology trainingsboek te koop

6

Streaming draait allemaal om netwerken. En een erg handig apparaatje binnen dat streaming-netwerk is een nas. Bijvoorbeeld van Synology. Maar hoe werkt zo’n nas nu? Wie graag op prettige wijze aan de slag wil met een netwerkschijf van Synology, kan nu een e-book aanschaffen! Eindelijk!

Synology boekAlpha Audio heeft samen met Synology en het nastrainingscentrum een NAS-training en e-book ontwikkeld voor Synology-nas. Dit boek is vanaf nu te koop: de Synology Bijbel. In dit boek staat alles, maar dan ook alles wat met Synology te maken heeft. Inclusief tips om de nas veilig in te stellen, gebruikers de juiste rechten toe te kennen en een NAS vanaf internet benaderbaar te maken.

Ervaring uit trainingen

Het boek is ontstaan nadat we de inhoud hadden uitgewerkt voor de nas-trainingen. Na talloze keren bijschaven – onder meer door feedback en overleg met de cursisten – hadden we zoveel onderwerpen uitgewerkt en geoptimaliseerd dat we ruim voldoende inhoud hadden voor een boek.

Wat kunt u verwachten?

De Synology-bijbel geeft u inzicht en houvast bij het gebruik van uw Synology-nas. Het boek bestaat uit achttien hoofdstukken en een overzichtelijke index waarop u een beroep kunt doen om zaken te zoeken.

Alle relevante applicaties van Synology zijn erin verwerkt. Denk aan: Audio Station, Video Station, Photo Station, Surveillance Station, Download Station, File Station, gebruikersbeheer, QuickConnect, Cloud Station, installatie, onderhoud, netwerk-tips en ga zo maar door. Kortom: alles wat u nodig hebt om een goede start te maken en vervolgens te verdiepen.

U kunt het boek hier aanschaffen.

6 REACTIES

 1. Beste Jaap,

  Ik ben toch nog eens even met de Synology bijbel naast me in DSM 6.X gedoken. Ik ben met u van mening dat de algemeenheden genoemd in uw boek inzake netwerken en routers gewoon gebruikt kunnen worden.
  Ga je specifiek langs de DSM 6.X zaken en vergelijk je die met Uw Synologybijbel dan zijn er wel degelijk een aantal zaken waar je als beginneling niet uitkomt (verschil 5.x en 6.x versie).
  In mijn ogen heb ik € 24,95 gewoon weggegooid.
  Erg jammer.
  Met vriendelijke groet

  Kees van Veldhuizen

 2. Geachte lezer,

  Geachte lezer,
  Heel mooi de Synology bijbel, alleen vergeet men er bij te vertellen dat het DSM 5.0 bespreekt en NIET het nieuwe dsm 6.x.
  Maak je de uitgever hierop attent, dan heeft men NIET het fatsoen te reageren!!!
  In feite koop je dus eigenlijk ‘oude’ troep!
  Met vriendelijke groet

  Kees van Veldhuizen

   • Hallo Jaap,
    In ieder geval dank dat u alsnog reageert. Ik had al een berichtje hierover naar uw nas trainingscentrum gestuurd maar kreeg geen enkele reactie.
    Vandaar.
    Blijft mijn opmerking dat het in mijn ogen juist zou zijn als u vermeld dat in de synology bijbel dsm 5.x besproken wordt.
    Succes met uw bedrijf

    Met vriendelijke groet

    Kees van Veldhuizen

   • Beste meneer Veenstra,

    Staat er ook nog een herziene versie voor DSM 6 op de planning? Ik geloof best dat de verschillen zeer minimaal zijn… voor een expert, maar ik als complete leek kan 20 minuten zitten zoeken naar een optie omdat ‘ie net iets anders is omschreven dan in een oudere versie van het OS.

    Zo volgde ik een of andere guide op internet, waarbij ik iets moest doen met ‘Webservices’. Voor ik het DSM 6-equivalent van het oudere systeem had gevonden was ik echt al heel wat Google-werk verder.

    Daar heb ik dus niet zo’n zin in als ik een boek voor €25,- koop. Een herziene versie zou ik wel graag kopen.

    Maarten